Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - An Overview

Embriyo transferi işlemi ağrısız bir işlem olması nedeni ile anestezi gerektirmez. Transfer sonrası endometriumu desteklemek için enjeksiyon, fitil veya krem şeklinde progesteron hormonu devam edilir.

Destek Grupları ve Eğitim: DEHB’i olan yetişkinler için destek grupları ve eğitim, bu durumu anlama ve başa çıkma stratejileri geliştirmede lawnımcı olabilir.

Empati ve Saygı: Hasta veya danışanla iletişim kurarken empatik davranmak ve saygı göstermek gerekir. Danışanın duygusal durumunu anlamak, anlayışlı bir tavır sergilemek, jest ve mimikler güven bağı kurmanıza destek olur. 

Uygulama, transferi gerçekleştirilecek olan embriyoların uygun bir kateter aracılığıyla rahim boşluğuna yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir.

İlk tüp bebek denemesi sonrası BetaHCG sonucu negatif gelmişse kadının adet görmesi beklenir. Bir sonraki adet sonrası one ay ara verilip sonraki görülen adette tedaviye tekrar başlanabilir. Ancak burada ana karar verici hekim olacaktır.

Dr. Nilgün Turhan Muayenehanesi`nde uygulandığı anlamı çıkarılamaz. Cerrahi işlemler SGK kapsamı dışında özel hastane şartlarında yapılmaktadır. Bu siteyi ziyaret edenlerin bu uyarıları okuyup anladığı ve kabul ettiği varsayılır. Bu uyarıları kabul etmiyorsanız bu siteden çıkmak için tıklayınız.

Fakat bu riskler sadece tüp bebek tedavisine bağlı find more değildir. O nedenle tedavi sonrası bir hazard yok ise yatma zorunluluğu da bulunmamaktadır.

Embriyoların rahim dokusuna transferi steril ameliyathane ortamında cerrahi olarak gerçekleştirilir. Transfer here işlemi öncesinde kişi normal jinekolojik muayene pozisyonunda yatırılır ve vajinaya yerleştirilen spekulum aracılığıyla rahimin ilk muayenesi yapılır.

Solunum zorluğu: Ciddi vakalarda karın boşluğu ve göğüs kafesinde aşırı sıvı birikimi sonucu nefes darlığı yaşanabilir.

Disiplinli ve sabırlı olun: Ortodonti tedavisinde hastanın titizliği ve disiplinli olması en önemli noktadır.

Dış gebeliğin sıklıkla karşılaşılan bulgusu kasık ağrısı ve kanamadır. Tüp bebek tedavisinde dış gebeliğin gerçekleşme oranı ise %1 ila %2 civarındadır.

Her sağlık branşında anamnez alma süreci değerlendirme, doğru teşhis ve tedavi prepareı için temel aşamalardan birisidir.

Tüp bebek tedavisinde bir veya iki embriyonun rahim içine transferi yapıldıktan sonra kalan sağlıklı ve iyi kalitede embriyolar dondurularak saklanır. Tüp bebek tedavisi sırasında elde edilen fazla embriyoların dondurulması hastaya hem ekonomik hem de webpage psikolojik bir avantaj sağlamaktadır.

Tedavinin süresi hastaların durumuna göre değişebilir ve hastaların fiziksel terapistleri tarafından belirlenir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - An Overview”

Leave a Reply

Gravatar